ارتودنسی ، هنری از علم دندان ‌پزشکی است که زیبایی لبخند و هماهنگی فک و دندان ‌ها را به ارمغان می ‌آورد. بهترین سن برای ارتودنسی موضوعی است که بسیاری از والدین و نوجوانان با آن مواجه‌ اند. برخلاف تصور عموم که ارتودنسی تنها به کودکان و نوجوانان اختصاص دارد، این فرآیند می ‌تواند در هر سنی انجام شود. اما آغاز به موقع درمان ، به خصوص در دوران رشد کودکان ، می ‌تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد. این امر نه تنها به بهبود سلامت دهان و دندان کمک می ‌کند ، بلکه اعتماد به نفس فرد را نیز افزایش می ‌دهد. بیایید سفری به دنیای زمان ‌بندی ارتودنسی داشته باشیم و بهترین سن برای این تحول شگرف را کشف کنیم.

 

بهترین سن برای ارتودنسی + دکتر کوثرسادات ابطحی

 

سن ایده آل برای ارتودنسی

اوایل نوجوانی یا بین سنین 10 تا 14 سالگی به طور کل ، زمان ایده آل برای انجام ارتودنسی در نظر گرفته می شود. این مسئله به این دلیل است که افراد در این سن دندان‌های دائمی خود را در جای خود دارند و بافت استخوانی آن ها ، هنوز نرم است و می توان آن را تغییر داد.

سن دقیقی که کودک شما باید ارتودنسی بگیرد به دو عامل بستگی دارد: دامنه نیازهای درمانی او و اینکه آیا اکثر یا همه دندان های دائمی او روییده اند یا خیر.

بهترین سن برای ارتودنسی ، بین 10 تا 14 سالگی است که تمام دندان های شیری افتاده اند ، اما دندان های آسیاب هنوز نروییده اند.

در حالی که تعداد قابل توجهی از کودکان در سنین 12 تا 14 سالگی دندان های خود را ارتودنسی می کنند ، اما بسیاری از بچه ‌ها نیز این درمان را تا اواخر نوجوانی شروع نمی ‌کنند.

درمان ارتودنسی اولیه

پزشکان توصیه می کنند که کودکان برای اولین بار حداکثر بعد از 7 سالگی ، به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند.

هنگامی که مشکلات فک یا ناهماهنگی های اساسی بایت در کودکان مشاهده شود ، می توان آن ها را از طریق ارتودنسی اولیه درمان کرد. این کار با فراهم کردن زمینه برای درمان سریع تر و آسان تر در آینده ، می تواند ابزار ارزشمندی باشد که در درازمدت در هزینه های شما صرفه جویی کرده و زمان کلی درمان کودک شما را کوتاه تر می کند.

این فاز شامل هر اقدامی می شود که قبل از رویش دندان های دائمی به انجام برسد. هدف از مداخله زود هنگام ، که معمولا در سن 7 تا 10 سالگی کودکان اتفاق می ‌افتد، رسیدگی به مسائل مربوط به فاصله و هم ‌ترازی دندان ها است. با این کار درمان ثانویه و ارتودنسی دندان ها در سال های بعد ، آسان تر می شود.

این اقدامات شامل موارد زیر می شود :

  • استفاده از ریتینر
  • استفاده از پالاتال اکسپندر یا وسیع کننده کام
  • استفاده از ارتودنسی پارشیال برای مدت کوتاه

به عبارت ساده تر، این مرحله به اصلاح مسائل ساختاری کمک می کند تا بریس ها بتوانند دندان ها را صاف کرده و سریع تر به موقعیت صحیح برسانند.

ارتودنسی دندان در بزرگسالان

برای خیلی از بیماران ، این سوال پیش آمده که “ارتودنسی در 40 سالگی امکان پذیر است؟” باید گفت با اینکه خیلی از بیماران این درمان را در سنین نوجوانی انجام می دهند ، اما افراد بزرگسال نیز می توانند بدون مشکل دندان های خود را ارتودنسی کنند.

طبق آمار حدود 20  درصد از بیماران ارتودنسی را بزرگسالان تشکیل می دهند . در حالی که بسیاری از بزرگسالان برای دستیابی به لبخندی بی عیب و نقص استفاده از بریس ها را انتخاب می کنند ، اما باید گفت داشتن دندان های صاف و فک مناسب فواید دیگری نیز دارد.

از آنجایی که تمیز کردن دندان‌ های بهم چسبیده یا کج دشوارتر است ، بنابراین استفاده از بریس ‌ها برای بهبود فاصله و صاف کردن دندان‌ ها به محافظت در برابر پوسیدگی دندان ، بیماری لثه و از دست دادن دندان کمک می ‌کند. این موارد به عنوان شایع‌ ترین نگرانی ‌های سلامت دهان در میان بزرگسالان محسوب می ‌شود.

اگرچه سفت بودن بافت استخوان در بزرگسالان می تواند باعث طولانی شدن و دشوارتر شدن روند درمان شود ، اما برنامه درمانی مناسب و مراجعه به یک دندانپزشک کودکان با تجربه می تواند این فرآیند را تسهیل کند.

سخن آخر

به طور کلی ، بهترین زمان برای انجام ارتودنسی اوایل نوجوانی یا بین سنین 10 تا 14 سالگی است. این دوره به دلیل داشتن دندان‌ های دائمی و بافت استخوانی قابل تغییر، زمان ایده‌ آلی برای اصلاح ناهماهنگی‌ های دندانی و فکی محسوب می ‌شود. اگرچه درمان ارتودنسی می ‌تواند در هر سنی انجام شود و حتی بزرگسالان نیز از مزایای آن بهره‌ مند شوند، اما انجام این درمان در سنین پایین ‌تر به دلیل نرم ‌تر بودن بافت استخوانی و سرعت بیشتر تغییرات ، توصیه می‌ شود. همچنین ، درمان زودهنگام در کودکان می‌ تواند به پیشگیری از مشکلات جدی ‌تر و کاهش زمان و هزینه‌ های کلی درمان کمک کند. بزرگسالان نیز با انتخاب روش ‌های مناسب می ‌توانند از فواید بهبود ظاهر و سلامت دندان ‌های خود بهره‌ مند شوند، هرچند ممکن است این فرآیند در آن ها طولانی‌ تر و پیچیده‌ تر باشد. به هر حال ، مراجعه به یک متخصص حرفه ‌ای در هر سنی برای دستیابی به نتایج مطلوب ضروری است.